Trouwfotograaf Limburg: buiten trouwen bij kasteel Doenrade

26.08.16

Spontane en journalistieke bruidsfotografie Limburg, dit keer in Landgraaf, Heerlen en kasteel Doenrade.


Een super zonnige warme vrijdagmiddag als ik bij Linda thuis aanbel voor het fotograferen van de voorbereidingen van de bruid.

De ouders van de bruid zijn er, en de visagiste voor het aanbrengen van de bruidsmake up en het verzorgen van het bruidskapsel.


Ik begin mijn bruidsreportages het liefst met het fotograferen van de voorbereidingen. Je kunt dan heel spontaan en journalistieke te werk gaan.

Vanuit de bruid vertrek ik naar bruidegom Jeroen, die in zijn ouderlijk huis aan de Molenberg zijn trouwpak aantrek. Voor mij bekend terrein omdat ik een aantal jaren geleden ook al het huwelijk van de broer van Jeroen mocht fotograferen.

Bij Jeroen thuis is het een stuk drukker, Jeroen heeft zijn trouwpak nog niet aan of het zweet breekt hem al uit, zijn vader helpt hem met de stropdas en de andere gasten krijgen een bloemcorsage in de kleuren van de trouwdag: fuchsia roze en mintgroen.

Als bruidegom Jeroen klaar is ga ik weer terug naar bruid Linda in Landgraaf, waar het nog steeds heerlijk rustig is. Haar zoontje kijkt toe hoe zij mooi gemaakt wordt.


Als haar romantische bruidskapsel klaar is, is het tijd om de bruidsjurk naar beneden te halen. Wat een prachtige simpele kanten trouwjurk lijkt, bezorgt haar moeder toch wel zweethandjes. De hele achterkant zit vol met van die mooie kleine knoopjes, die met een haaknaald moeten worden dichtgemaakt. Gelukkig komt schoonmoeder binnen en neemt zij het even over.

Dan wordt de kleine man aangekleed, die een traantje moet laten van de spanning. Jeroen staat iets te vroeg aan de deur en mag nog een rondje rijden met zijn Kever trouwauto.

Als hij de tweede keer voor de deur staat, is Linda klaar en komt ze van de trap af. Al ruim over tijd vertrek het gezelschap naar kasteel Doenrade, waar buiten onder bomen een prachtige buiten ceremonie plaatsvindt.

Aan bruidsstyling geen gebrek, als is tot in de puntjes versierd in de kleuren fuchsia en mint. Zo is er een houten bord dat allen richtingen aanduidt, een polaroid fotolijst waar de gasten doorheen gefotografeerd worden, er hangen dromenvangers met mooie linten en de trouwdatum er op en de hele vlonder staat vol met glazen potten met linten en boeketten bloemen.

Na de trouwceremonie is het tijd voor de champagne toast en een prachtige sweettable met bruidstaart in de bijpassende kleuren. Hier wordt de super mooie bruidstaart aangesneden. We maken een aantal groepsfoto’s waarna het tijd is voor wat romantisch bruidsfoto’s van het kersverse stel samen.


Om half zes neem ik afscheid en wordt de BBQ aangestoken en is het tijd voor het bruidsdiner.

Leveranciers

Bruidstaart LoveLicious Cakes Brunssum
Visagie La Bella Gente Heerlen
Trouwlocatie Kasteel Doenrade
Haar bruid La Bella Gente Heerlen
Bloemwerk Cox-Design
Balloncreaties Enjoy Feestballonshop Gulpen

Reactie plaatsen

Geen reacties
Trouwfotograaf Limburg: buiten trouwen bij kasteel Doenrade
Logo Sjurlie.nl