Fotograaf huwelijk Maastricht: een internationaal huwelijk bij Buitenplaats Vaeshartelt

10.11.18

Bruidsfotografie Maastricht: een trouwreportage van een internationaal huwelijk bij Buitenplaats Vaeshartelt

Een bruidsreportage in november is altijd bijzonder. De meeste bruidsparen trouwen immers in het voorjaar of de zomer, maar persoonlijk ben ik als bruidsfotograaf ook fan van bruidsreportages in de herfst en winter. Ten eerste omdat het dan minder warm is. Het is gewoon echt niet fijn om met 30 graden in je trouwkleding te lopen, ten tweede vanwege de fantastische herfstkleuren die er nu zijn en die je ook in de bruidsfotoshoot terug zult zien. De oprijlaan bij Buitenplaats Vaeshartelt had prachtige gele kleuren.

Op deze laan maakten we een groot deel van de bruiloft foto's. Omdat het veel regende tijdens deze huwelijksdag (dit schijnt overigens geluk te brengen) bleven we zoveel mogelijk beschut onder de bomen. De prachtige herfstkleuren in combinatie met het trouwboeket geen deze trouwreportage een bijzondere sfeer.

De bruidsfotografie begon 's morgens thuis in Meerssen, waar de bruid, haar moeder en haar zus werden opgemaakt en gekapt door 2 visagistes. Er hing een gezellig sfeer in huis, de drie honden hadden allemaal een roze strik om hun nek en het pad naar de woning was chique versierd met witte ballonnen en met klimop. Op het aanrecht stond voor iedereen broodjes, wafels en cake.

Nadat de make up en het haar afgerond waren, was het tijd om het aankleden van de bruid. Als bruidsfotograaf mag ik dan altijd mee voor het vastleggen hiervan. De mooie trouwjurk was al snel aan, daarna kwam de bruidegom aan in hun klassieke trouwauto, was er een mooie first look aan de voordeur en vertrok ik samen met het gezelschap naar het gemeentehuis in de Maastricht waar de trouwceremonie plaatsvond.

Na het wettelijk huwelijk was er een erehaag met bellenblaas, waarna we naar buitenplaats Vaeshartelt vertrokken voor de de borrel en het diner. Aangezien de bruidstaart als dessert zou worden aangesneden en ik als bruidsfotograaf tot 17.00 uur geboekt was, vroeg ik de keuken om de bruidstaart even voor mij neer te zetten, zodat ik er toch een mooie professionele foto van zou hebben voor in het trouwalbum.

De rest van de middag was er tijd voor gezellig borrelen, het maken van groepsfoto's en de bruidsreportages. Voordat het gezelschap aan tafel ging nam ik afscheid.

Reactie plaatsen

Geen reacties
Fotograaf huwelijk Maastricht: een internationaal huwelijk bij Buitenplaats Vaeshartelt
Logo Sjurlie.nl