Trouwfotograaf Luxemburg: Chinese bruiloft bij Chateau Urspelt

12.08.18

Bruidsfotograaf Luxemburg bij Chateau Urspelt: een bijzondere Chinese bruiloft met trouwfoto's traditionele kleding maar ook in trouwkleding

Deze trouwreportage werd geboekt via Instagram. Dit bruidspaar dat bestaat uit een Chinese bruid en een Belgische bruidegom uit Wallonie, vond mij via Instagram. Beiden wonen in Frankfurt en besloten te trouwen het mooie Chateau Urspelt in Luxemburg.

Bruidsfotograaf in het buitenland

Op zondag 12 augustus reed ik door de Ardennen op weg naar deze bijzonder bruiloft. Het komt niet vaak voor dat een bruidsreportage op zondag en het komt ook niet vaak voor dat ik een bruiloft in het buitenland fotografeer (ook wel een destination wedding genoemd) Ik startte met het fotograferen van de visagie en de bruid. De bruid werd samen met haar moeder opgemaakt in de bruidssuite. Deze kamer was prachtig versierd in Chinese stijl.

Ook het aankleden van de bruidegom legde ik vast

Tussen de bedrijven door, ging ik even naar een andere hotelkamer, waar de bruidegom en de bruidsmeisjes zich omkleedden. Het was een drukte van belang op deze hotelkamer. Nadat ik dit kort had vastgelegd, ging ik terug naar de bruid voor het aantrekken van de bruidsjurk. De bruid wilde hierbij enkel foto's van het dicht strikken van haar trouwjurk door haar moeder.

Een trouwceremonie op de binnenplaats van Chateau Urspelt

Aansluitend was het tijd geworden om naar de binnenplaats van het Chateau te gaan, waar de trouwceremonie plaatsvond. Deze zou in het Chinees en in het Frans worden gesproken. Het was de eerste buitenceremonie voor mij, waarbij het bruidspaar tijdens de gehele trouwceremonie stond. Onder een prachtige bloemenboog gaven zij elkaar het ja woord en tijdens de ceremonie verraste de bruidegom haar met een mooie video van de dingen die zij de afgelopen 7 jaar samen hadden beleefd.

Tijd voor bruidstaart en toost en 3x een andere outfit voor de bruid

Na de trouwceremonie was er een toost op het binnenplein en aansluitend maakten we groepsfoto's. Tijdens een uitgebreide trouwlunch in een prachtig gedecoreerde feestzaal, werd de (ijs) bruidstaart aangesneden en daarna was het tijd om buiten de overige trouw gasten te ontvangen. Aansluitend kwam het bruidspaar voor de 3e keer binnen, dit keer in traditionele Chinese kledij. In deze outfit maakten wij ook ook een aantal romantische trouwfoto's en aansluitend gingen wij verder met het maken van een trouwreportage in de traditionele witte trouwjurk. De bruid had die dag drie trouwoutfits, tijdens de lunch, droeg zij een rode trouwjurk.

Een verrassing voor het bruidspaar in de feestzaal

Na de trouwfotoshoot was het tijd om naar de feestzaal te gaan voor een spel dat vrienden voor het kersverse bruidspaar hadden georganiseerd. Dit spel bestond uit een aantal stellingen, waarbij het bruidspaar op een stoel zat met de ruggen naar elkaar toe en de schoenen van elkaar in de lucht moesten steken wanneer het op de een of de ander betrekking had.

Een traditionele openingsdans door het bruidspaar

Na het spel was er de traditionele openingsdans en aansluitend werd het dinerbuffet geopend.

Reactie plaatsen

Geen reacties
Trouwfotograaf Luxemburg: Chinese bruiloft bij Chateau Urspelt
Logo Sjurlie.nl