Bruidsfotografie België: in villa la Ferme de Pere Louis in de Belgische Ardennen

08.12.16

Bruidsfotograaf Ardennen:  Trouwfotografie in Waimes in de Belgische Ardennen

Trouwen in het buitenland, oftewel een “Destination Wedding,” dat kan al binnen een uurtje over de Nederlandse grens in de Belgische Ardennen, in de prachtige villa “la Ferme de Pere Louis” in Waimes.

Vandaag reed ik samen met wedding planner Joyce Peters naar de Ardennen voor het maken van een zakelijk portret voor haar bedrijf “Joy’s wedding events” dat gevestigd is in Trintelen.

Mijn idee was haar te fotograferen in de bosrijke omgeving en in de villa, terwijl zij bezig zou zijn met stylen van een bruidsdiner tafel.

De mooie villa, waar veel bruiloften plaatsvinden, leerde ik afgelopen zomer kennen tijdens een verrassingshuwelijk dat ik mocht fotograferen in hier.

Joyce gaat zich als wedding planner in Limburg toeleggen op trouwen in het bos c.q. de natuur, een thema dat mij op het lijf geschreven is.

Tijdens de een uur durende rit naar de Ardennen kwamen we er al snel achter dat we veel gemeen hebben, zoals onze liefde voor dieren, de natuur, het avontuur en het ondernemerschap. We weten beiden hoe het is om kantoor te werken en hoe vrij het voelt nu te kunnen ondernemen je eigen agenda in te delen.

Ondernemen is voor mij het mooiste dat er is. Wat betreft bruiloften vind ik het net als Joyce erg belangrijk om te juiste klanten aan te trekken, die bij me passen. Zo ben ik bijvoorbeeld gek op het maken van bruidsreportages in een natuurlijke omgeving waar bijzonder veel oog is voor styling.

Wie wil er nu niet trouwen om een prachtige boom met uitzicht op het bos en daarna toasten op het balkon van deze prachtige houten villa ? Met de hertengeweien, de houten, vloeren en de rode kussens waan je je bijna in een sprookjeshuis. De ideale omgeving voor een huwelijk toch ?

Trouwen is mooi in ieder jaargetijde, in de zomer maak je kans op zwoele avonden en in de winter op knusse avonden bij het houtvuur met de kerstboom als decor.


FAQ trouwen Ardennen


Is trouwen in de Ardennen duur ?
Trouwen Wallonie hoeft niet duurder te zijn dan trouwen in Nederland, waar je wel rekening mee moet houden is de reiskosten en eventuele overnachtingskosten voor je gasten en wellicht je leveranciers.

Hoe snel kun je trouwen in Belgie ?
Binnen 14 dagen nadat je aangifte hebt gedaan bij de burgerlijke stand. Mijn Nederlandse bruidsparen trouwen echter meestal eerst in Nederland en doen daarna in Belgie een ceremonie met een eigen ambtenaar (dus is dus geen officiele trouwceremonie)

Wat is een mooie plek om te trouwen in Wallonie ?
Als van natuur en rust houdt zijn de Ardennen prachtig. Je kunt hier bijvoorbeeld een groot vakantiehuis huren waar al je gasten een heel weekend kunnen blijven en hier in de tuin van de vakantiewoning trouwen en je trouwfeest organiseren.

Wat kost een gemiddelde bruiloft in Belgie ?
Volgens het CBS geeft het gemiddelde Nederlandse bruidspaar zo'n 18.000 euro uit aan hun trouwdag. Dit bedrag is opgebouwd uit het huur van de trouwlocatie, de drank en catering, de trouwkleding, de trouwauto en diverse andere zaken

Kiezen de meeste bruidsparen in de Ardennen voor een weddingplanner ?
Dit verschilt per bruidspaar. Ik heb maar weinig bruidsparen die een weddingplanner inschakelen voor hun huwelijk. De meest bruidsparen waarvan ik het huwelijk fotografeer. Organiseren hun trouwdag helemaal zelf of met hun van vrienden en familie.

 

Reactie plaatsen

Geen reacties
Bruidsfotografie België: in villa la Ferme de Pere Louis in de Belgische Ardennen
Logo Sjurlie.nl