Huwelijksfotograaf Limburg: spontane after weddingshoot in Landgraaf

bruidsfotografie Limburg trouwfoto's Landgraaf (5)

Bruidsfotograaf Limburg: romantische after weddingshoot in het veld

Eerst mocht ik op een mooie zondagmorgen een familieportret maken van 24 personen en daarna werd ik naar aanleiding daarvan gebeld of ik een bruidsreportage wilde maken.

De bruid en haar man waren in Nederland op familiebezoek en eerder al in de Verenigde Staten getrouwd. Echte bruidsfoto's waren er echter nog niet van gekomen en daarom trokken zij op deze frisse en winderige vrijdagavond hun trouwkleding aan om samen met mij en haar zus trouwfoto's te gaan maken in de omgeving van haar ouderlijk huis.

We starten de huwelijksreportage met een aantal wandelfoto's en al snel kwamen we langs een veld met gemaaid koren, dit vormde een mooie achtergrond voor een aantal romantische huwelijksfoto's. Voor de bruid, die die dag voor het eerst haar mooie kanten trouwjurk aanhad, was het wel een beetje fris, maar dat losten we op door af te toe snel een jasje om te hangen.

Zuslief hielp met het draperen van de bruidsjurk en het omhoog gooien van de bruidssluier, ook hielp ze me met het vervoeren van mijn camera trolley, zodat ik al wandelend spontane beelden kon schieten.

We eindigden met een aantal geposeerd trouwfoto's in een klein stukje bos, waar ik zelf van bloemetjes de berm een hand geplukt bruidsboeketje maakte.

Als afsluiting wilde de het bruidspaar nog een aantal foto's voor het ouderlijk huis. Inmiddels was er een uur voorbij en hadden we voldoende foto's en was het tijd om thuis heerlijk op te warmen van de fotoshoot.
bruidsfotografie Limburg trouwfoto's Landgraaf (8)
bruidsfotografie Limburg trouwfoto's Landgraaf (4)
bruidsfotografie Limburg trouwfoto's Landgraaf (7)
bruidsfotografie Limburg trouwfoto's Landgraaf (11)
bruidsfotografie Limburg trouwfoto's Landgraaf (2)
bruidsfotografie Limburg trouwfoto's Landgraaf (10)
bruidsfotografie Limburg trouwfoto's Landgraaf (3)
bruidsfotografie Limburg trouwfoto's Landgraaf (9)
bruidsfotografie Limburg trouwfoto's Landgraaf (6)
bruidsfotografie Limburg trouwfoto's Landgraaf (1)
bruidsfotografie Limburg trouwfoto's Landgraaf (12)

Bruidsfotografie kasteel Erenstein: trouwfoto's bij de Trouwbeleving

bruidsfotografie trouwceremonie Trouwbeleving kasteel Erenstein (3)

Bruidsfotografie Limburg: trouwfotografie tijdens de trouwceremonie van de Trouwbeleving in kasteel Erenstein te Kerkrade

Zondag 17 maart was ik als bruidsfotograaf aanwezig tijdens de trouwbeurs gemaand trouwbeleving. Samen met een aantal andere standhouders, zoals Suit Academy (een pakkenzaak uit Maastricht), Sanne Kickken (een goudsmid) en Ingrid van de Homburg van Samen-Trouwen (trouwambtenaar) bemanden wij de bovenverdieping en de trouwzaal van het kasteel.

De opkomst was bijzonder hoog, tussen 11.00 en 16.00 u ontvingen wij ruim 100 bruidsparen, waaronder zeer veel aanstaande bruidsparen die zullen gaan trouwen in 2020.

 

Door Trouwbeleving was mij gevraagd een sfeerimpressie van de trouwceremonie te maken, die werd geleid door Ingrid. Tevens was er zang tijdens de ceremonie en een onecht bruidspaar natuurlijk, geheel gekleed en gestyled voor het huwelijk waarin zij onecht verbonden werden.

Na het jawoord en het omdoen van de trouwringen, wat het tijd voor bruidstaart, een heerlijke taart werd aangesneden en alle gasten kregen een stukje. Tijdens de trouwbeleving was er 2x een trouwceremonie van 20 minuten.

Na de trouwceremonie bemande ik opnieuw  mijn tafel en heb ik vele bruidsparen verteld over mijn werkwijze als bruidsfotograaf, waarbij zij een kijkje konden nemen in een van de vele trouwalbums die ik had meegenomen. Ook had ik voor iedereen een give away gemaakt in de kleuren van mijn huisstijl.

Ik kijk terug op een succesvolle beurs waaruit ik een aantal leuke boekingen hoop te mogen krijgen.

bruidsfotografie trouwceremonie Trouwbeleving kasteel Erenstein (2)
bruidsfotografie trouwceremonie Trouwbeleving kasteel Erenstein (7)
bruidsfotografie trouwceremonie Trouwbeleving kasteel Erenstein (17)
bruidsfotografie trouwceremonie Trouwbeleving kasteel Erenstein (15)
bruidsfotografie trouwceremonie Trouwbeleving kasteel Erenstein (14)
bruidsfotografie trouwceremonie Trouwbeleving kasteel Erenstein (13)
bruidsfotografie trouwceremonie Trouwbeleving kasteel Erenstein (6)
bruidsfotografie trouwceremonie Trouwbeleving kasteel Erenstein (12)
bruidsfotografie trouwceremonie Trouwbeleving kasteel Erenstein (11)
bruidsfotografie trouwceremonie Trouwbeleving kasteel Erenstein (10)
bruidsfotografie trouwceremonie Trouwbeleving kasteel Erenstein (16)
bruidsfotografie trouwceremonie Trouwbeleving kasteel Erenstein (4)
bruidsfotografie trouwceremonie Trouwbeleving kasteel Erenstein (9)
bruidsfotografie trouwceremonie Trouwbeleving kasteel Erenstein (8)
bruidsfotografie trouwceremonie Trouwbeleving kasteel Erenstein (5)
bruidsfotografie trouwceremonie Trouwbeleving kasteel Erenstein (1)
Bekijk ook mijn portfolio met meer foto's van: Trouwceremonie

Trouwfotograaf Limburg: trouw inspiratieshoot voor het magazine Trouwow bij Overste Hof

Bruidsfotograaf Limburg: inspiratie bruiloft in het kader het magazine Trouwow bij de Overste Hof in Landgraaf

Maandag was het zover: met 27 partners had ik opnieuw een bruidsfotoshoot gepland voor het nieuwe magazine Trouwow. Het wordt al de 5e uitgave van Trouwow en dit keer had Bart zijn Overste Hof in Landgraaf beschikbaar gesteld voor de bruidsfotoshoot. In de ochtend was ik met het model dat bruid zou zijn die dag, al bij trouwjurkenwinkel All Around You in Aken, waar ik samen met het camerateam een sfeerimpressie maakte van het passen van de trouwjurk in het thema Winter wedding.

Rond half 12 was ik bij de Overste Hof, waar Hip Tafelen en Miss Pineapple al bezig waren met het dekken van de tafel het stylen van de omgeving. Ik vertrok met de bruid en bruidegom naar de bruidssuite, waar Visagie Marlou en Barbier Schoemakers startten met het mooi maken van de modellen.

In de tussentijd arriveerde bruidsjurk en maakte ik een aantal foto's van de strik, de trouwschoenen van bruid en bruidegom en de prachtige rok van de trouwjurk en de bruidslingerie, ook maakten we wat foto's en film van de geuren, die in het kader de geurbeleving een onderdeel tijd van het magazine Trouwow.

Toen bruid en bruidegom klaar waren, startten we de bruidsfotografie op de binnenplaats onder de poort, waar een schattige oude ijsblauwe Alfa Romeo trouwauto was neergezet. Bij deze auto hoorde uiteraard een witte hond met een bloemenkrans om haar nek (in dit geval de hond van zangeres Gabriella Massa). Na de trouwreportage bij de trouwauto gingen we verder naar bruidsdiner. Hier maakte ik trouwfoto's van het opdienen van de gerechten, van de Pinguins, het serviesgoed, de dinerkaartjes en van karikaturist Sandor, die een karikatuur tekening maakte van het bruidspaar.

Bruidsfotograaf Limburg: inspiratie bruiloft in het kader het magazine Trouwow bij de Overste Hof in Landgraaf

Maandag was het zover: met 27 partners had ik opnieuw een bruidsfotoshoot gepland voor het nieuwe magazin Trouwow. Het wordt al de 5e uitgave van Trouwow en dit keer had Bart zijn Overste Hof beschikbaar gesteld voor de fotoshoot. In de ochtend was ik met het model dat bruid zou zijn die dag, al bij All Around You in Aken, waar ik samen met het camerateam een sfeerimpressie maakte van het passen van de trouwjurk in het thema Winterwedding.

Rond half 12 was ik bij de Overste Hof, waar Hip Tafelen en Miss Pineapple al bezig waren met het dekken van de tafel het stylen van de omgeving. Ik vertrok met de bruid en bruidegom naar de bruidssuite, waar Visagie Marlou en Barbier Schoemakers startten met het mooi maken van de modellen.

In de tussentijd arriveerde bruidsjurk en maakte ik een aantal foto's van strik, trouwschoenen, de prachtige rok van de trouwjurk en de bruidslingerie, ook maakten we wat foto's en film van de geuren, die in het kader de geurbeleving een onderdeel tijd van het magazine.

Toen bruid en bruidegom klaar waren, startten we de bruidsfotografie op de binnenplaats onder de poort, waar een schattige oude ijsblauwe Alfa Romeo trouwauto was neergezet. Bij deze auto hoorde uiteraard een witte hond met een bloemenkrans om haar nek (in dit geval de hond van zangeres Gabriella Massa). Na een fotoshoot bij de auto gingen we verder naar diner. Hier maakte ik trouwfoto's van het opdienen van de gerechten, van de Pinguins, het serviesgoed, de dinerkaartjes en van karikaturist Sandor, die een tekening maakte van het bruidspaar.

Daarna ging de rest van het team verder met het stylen van de feestzaal, waar een openingsdans zou plaatsvinden in samenwerking met dj Eric. Tussentijds keken we op Buienradar of het al even droog was. We wilden namelijk graag een buitenceremonie doen bij de vijver. Met het hele team gingen we naar de vijver, waar we met veel wind een trouwceremonie in scene zetten, compleet met trouwambtenaar en bruiloftszangeres.

Na de bruidsceremonie was het tijd voor de openingsdans in de feestzaal, compleet met trouwboeket gooien, dat door onze taartenbakster Pascal werd opgevangen. Voor de openingsdans sneed het modelbruidspaar de bruidstaart aan in frozen thema en daarna genoten we allemaal van een heerlijke macaron.

Als afsluiting maakte ik nog wat foto's in de bruidssuite. Daarna was het om op te ruimen en onder genot van een wijntje bij de haard gezellig na te praten over een geslaagde fotoshoot dag.er

Vervolgens ging de rest van het team enthousiast verder met het stylen van de feestzaal, waar een openingsdans zou plaatsvinden in samenwerking met dj Eric. Tussentijds keken we op Buienradar of het al even droog was. We wilden namelijk graag een buitenceremonie doen bij de vijver. Met het hele team gingen we naar de vijver, waar we met veel wind een trouwceremonie in scene zetten, compleet met trouwambtenaar en bruiloftszangeres.

Na de bruidsceremonie was het tijd voor de openingsdans in de feestzaal, compleet met trouwboeket gooien, dat door onze taartenbakster Pascal werd opgevangen. Voordat de openingsdans plaatsvond, sneed het modelbruidspaar nog even de bruidstaart aan in frozen thema, daarna genoten we allemaal van een heerlijke macaron.

Als afsluiting van deze inspiratie bruidsreportage maakte ik nog wat romantische foto's in de bruidssuite. Daarna was het om op te ruimen en onder genot van een wijntje bij de haard gezellig na te praten over een geslaagde fotoshoot dag.

Trouwjurk:
All Around you Aachen
Bruidstaart:
Eclair Gebak Maasbracht
Zangeres:
Gabriella Massa
Wedding planner:
Dreamy Wedding Limburg
Visagie:
Visagie Marlou
Videograaf:
Onze Film
Trouwschoenen:
Top Vintage / Carlo Meulenhoff
Trouwringen:
Sanne Kickken
Ballonnen:
Balloonie Roermond
Bedankjes en decoratie:
Little Miss Pinapple
Bloemwerk:
Cox-Design Haelen
Catering:
Overste Hof
Confetti shooters:
Erido Entertainment
Drank en bar:
Overste Hof
DJ:
Erido Entertainment
Event Styling:
Event Design Parkstad
Feestlocatie:
Overste Hof
Fotozuil:
Happy Booth
Geurbeleving:
La Dilligence
Haar bruid:
Visagie Marlou
Haar bruidegom:
Schoemakers Haarmode
Pak bruidegom:
Gents Maastricht
Serviesgoed:
Hip Tafelen
Pinguinkunst:
Paul Slangen
Strik bruidegom:
Gents Maastricht
Tekenaar:
Sandor Karikaturist
Trouwauto:
Oldtimer Beleving
Trouwambtenaar:
Samen Trouwen
Trouwkaart :
Cup of creativity
Trouwlingerie:
Sezsa Vaals

Bruidsreportage Limburg: trouwfotografie in het protestants kerkje in Stevensweert

Bruidsfotografie Limburg: spontane en journalistieke trouwreportage in het protestantse kerkje Stevensweert en in de Hompesche molen

De laatste trouwreportage van 2018 was het, op zaterdag 29 december. Ik had het bruidspaar enkel op Skype gezien en nu zagen we elkaar voor het eerst in het echt. Het betrof een internationaal huwelijk tussen een Nederlandse en een Duitser. Het gezelschap van gasten was dan ook heel internationaal.

Ik startte mijn bruidsreportage 's middags in het kerkje, waar om half 2 de gasten binnen druppelden. Aansluitend was er eerst een wettelijke trouwceremonie die ik vastlegde en aansluitend maakte ik trouwfoto's tijdens het kerkelijke huwelijk. Ik moet zeggen dat ik al veel kerkdiensten heb gefotografeerd als huwelijksfotograaf, maar dit was een bijzonder leuke. Een zeer grappige pastor die allerlei kadootjes en accessoires had meegenomen. Zo had hij een paraplu met zakdoekjes er aan om tranen van de bruid af te vegen, hij had een sombrero bij zich en een vuurwerkstokje om het overspringen van de vonk aan te duiden. Ook kreeg het bruidspaar van een hem een rompertje cadeau voor de baby die op komst is.

Omdat het een bijzonder frisse en natte trouwdag was, zetten wij ons fotoshoot binnen voort in de mooie bed and breakfast die naast het kerkje ligt. Heel eventjes, gingen we ook naar buiten, zodat het bruidspaar even door de schemerende straten kon wandelen, die sfeervol versierd waren in verband met kerst.

Na de fotoshoot, vertrok ik naar de feest- en dinerlocatie, genaamd de Hompesche molen. Hier werd gezellig geborreld en ook een speech gegeven, waarna het hele gezelschap aan tafel ging. Hier stopte mijn taak aan bruidsfotograaf voor die dag.

Trouwfotoshoot Limburg: afterwedding shoot bij C-mine in Genk

Bruidsfotograaf Limburg: afterweddingshoot bij zonsondergang bij C-mine in Genk

Als bruidsfotograaf vind ik het soms leuk om iets nieuws uit te proberen. Daarom ging ik afgelopen zaterdag tegen zonsondergang met een kersvers bruidspaar naar C-Mine in Genk, waar we een zogenaamde after weddingshoot deden.

Waarom zou je trouwfoto's maken na je trouwdag ?

Het voordeel van een after weddingshoot is dat je op je trouwdag een fotoshoot doet en je dus de hele dag kunt genieten zonder te hoeven poseren, je hoeft geen uur bij je bruiloftsgasten weg, maar je kunt gewoon lekker de hele dag borrelen en kletsen.

Het voordeel een een bruidsfotoshoot na je huwelijk
Je plant je fotoshoot na je trouwdag op een willekeurige fotolocatie van je keuze, op een tijdstip dat het licht het mooist is. Je trekt trouwjurk en trouwpak nog een keer aan. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je kleding vuil wordt. Je kunt een flink met je haar zwaaien, zonder dat je bruidskapsel door elkaar raakt. Je kunt rennen springen, zonder dat je bruidsmake up af gaat omdat je zweet. Je kunt ontzettend veel onbezorgd plezier hebben samen tijdens deze fotoshoot.

Je kunt deze after weddingshoot in een prachtig apart trouwalbum verwerken, los van je bruidsalbum.

In de ideale situatie doe eerst een preweddingshoot oftewel loveshoot zonder trouwkleding, als voorbereiding op je huwelijk. Deze foto's kun je gebruiken voor je gasten, ter decoratie van je cadeautafel tijdens je huwelijk maar ook voor het maken van een save the date kaart of een trouwkaart.

Tijdens de trouwdag kan de bruidsreportage dan volledig journalistiek zijn, dus een verslag van je trouwdag zonder te poseren.

Na je huwelijk trek je nogmaals je trouwkleding van het maken van de after wedding shoot. Deze foto's verwerk je in een mooie apart album en gebruik voor het maken van een bedankje om achteraf naar je gasten te sturen.

  • Wits lesley
    11 February 2019
    Prachtig shoot door de spontane foto’s.